"הנשק של בתי הספר נגד אלימות בחברה הערבית: טיפוח חלומות וביטוי רגשי"

כתבה מרתקת ב"הארץ" על שלוש מנהלות בוגרות תכנית עמיתים של מפרש, שהחליטו לחולל שינוי בבתי הספר שלהן. כאותר שיך עיסא היא מנהלת בית ספר אל-גזאלי שפיתחה מיזם של "במה לכל תלמיד" . סמאהר אבו־שרקייה, מנהלת בית ספר טהא חוסיין גם היא פיתחה מיזם שמטרתו להתמקד ביכולת הביטוי הרגשי של התלמידים. מאג'דה נאטור מנהלת בית ספר אל־זהראא ששמה לה לדגש ללמד את התלמידים.ות מהי לקיחת אחריות ויכולת לבטא רגשות. על המיזמים פורצי הדרך שלהן תוכלו לקרוא במלואן בכתבה.

"תלמידי כיתה ה' בבית הספר היסודי אל־זהראא בקלנסווה, משתפים את חבריהם בכיתה במה הם רוצים להיות כשיהיו גדולים: רופא, זמרת, מנהל חברת היי־טק. בבית הספר הזה מתעסקים הרבה בחלומות לעתיד ובמטרות לטווח ארוך ולטווח קצר — התלמידים מציירים אותם, מדברים עליהם, וחושבים כיצד להגיע ליעד. "תלמיד עם מטרה לא יהיה אלים", אומרת המורה, נבין מתאני

לפני כשלוש שנים החליטה נטור לשנות את פני בית הספר שלה, כדי להתמודד עם הבעיות באופן מעמיק. זה קרה לאחר שהחלה להשתתף בתוכנית יזמות למנהלים, "מפרש", הממומנת על ידי קרנות פילנתרופיות בתחום החינוך בשיתוף משרד החינוך. מדי שנה נבחרים כ–30 מנהלים לתוכנית, שהיא מעין חממה שבמסגרתה מנהלים מקבלים כלים וגם מענק כספי לבית הספר, המאפשרים להם להניע שינוי משמעותי. הדגש הוא על תהליכים שמותאמים לבית הספר, וכל צוות ההוראה שותף לפיתוחם. נאטור היא אחת משורת מנהלות מהחברה הערבית, שהחליטו לחולל שינוי בבתי הספר שלהן."
שירה קדרי עובדיה, הארץ

לקריאת הכתבה המלאה >> לחצו כאן